Playmakers

FLYTTAD TILL VÅREN 2022!

VIFK inleder ett samarbete med UEFA och Disney för att locka flickor med i fotbollens magiska värld

 

Vår förening har valts med för att förverkliga ett UEFA Playmakers-program riktat till 5 - 8 - åriga flickor. Projektet startar för vår del under vårens lopp i Vasa. UEFA Playmakers programmet erbjuder VIFK en möjlighet att låta flickorna bekanta sig med fotbollen som hobby på ett enkelt och roligt sätt. Under Playmakersträningarna får barnen fysisk-, social- och fotbollsfostran i en bekant Disneyvärld.


Med hjälp av UEFA – Playmakersprogrammet kan vi erbjuda traktens tjejer ett trevligt, tryggt och narrativt sätt att ta sina första steg i fotbollens värld. Via programmet blir vi en del av den nationella och europeiska gemenskapen eftersom det är tänkt att flickor i hela Europa skall bli bekanta med programmet. Vi riktar oss till 5 – 8-åriga flickor som ännu inte är med i någon ledd klubbverksamhet.


”Det är föreningens strävan att stärka flick- och damfotbollen. Vi vill erbjuda flera möjligheter för flickor att komma med i vår förening och uppleva fotbollens förtrollade värld. Därför tycker vi att det är positivt att vara med i Playmakersprogrammet”, säger föreningens ordförande Cisse Grönholm.


Vårt mål är att locka med unga flickor i fotbollens värld.
På Playmakersträningarna koncentrerar vi oss på att utveckla de motoriska-, sociala- och fotbollsmässiga färdigheterna. Själva grunden i träningarna baserar sig på utnyttjandet av Disneyfilmerna Frozen 2 eller Superhjältarna 2 (The Incredibles). Avsikten är att vi skall hitta entusiasmen och lära oss att heja på våra kompisar samt glädjas åt våra egna och andras framgångar. Målet är att uppmuntra tjejerna att komma med i sporten och uppleva den sanna lagsporten.


”Det är inspirerande att kunna utnyttja filmstoryn och kombinera dem med fotbollsträning. Detta är ett helt nytt sätt att prata fotboll på barnens språk och ur deras synvinkel. Vi hoppas på ett livligt deltagande” tillägger VIFK: s Playmakertränare Åsa Löf och Pia Reini.
Våra Playmakerstränare utbildas i februari och mars. Det väsentligaste i programmet är givetvis det att det skall kännas tryggt och uppmuntrande och att vi får flickorna att idrotta. Allt detta sker på ett ansvarsfullt sätt och på ett sätt som tryggar hälsan för envar.
VIFK tar emot anmälningar till Playmakersprogrammet vid en tidpunkt som meddelas senare.
Under träningarna följer vi de rådande hälsoföreskrifterna och rekommendationerna angående hälsa och säkerhet.

 

Välkommen med!

 

GRATIS, INGEN DELTAGARAVGIFT!

 

Är du intresserad av att komma med? 

Anmälning: www.vifk.fi/ny-spelare

 

VIFK juniorer 

 

Unknown

Tränare
Åsa Löf
Grupp ledare
Pia U Reini