SHIELD 3 WHITE 1
09.03.2023

30 dagar till seriestart

Damerna har många nya spelare i truppen och under försäsongen har de kunnat trän ihop sig och spelat tuffa matcher mot ligalag i Kansallinen Cup. Även om matcherna slutade i förluster blev spelet tillsammans mycket bättre och spelarena började hitta varandra på planen mer och mer.


Emma Hermanson som spelar sin andra säsong i damernas division 1 tycker att det känns bra med många nya spelare i laget. ”Vi har duktiga spelare i laget och många på träningarna vilket höjer kvaliteten. Även om vi är ett nytt lag tycker jag att vi har kommit ihop snabbt och att vi jobbar tillsammans mot våra mål.”


Damernas kapten Karoliina Louhranta säger att ”försäsongen har varit intensiv, lärorik och utmanande. Vi har många nya och unga spelare i truppen som visar fram sina fötter på träningar och matcher. Alla tävlar om sina platser vilket verkligen syns på träningarna att spelarna gör sitt yttersta för att framhäva sin skicklighet, styrka och spelförståelse”

Eveliina Lehto håller med och lyfter upp att varje match har varit väldigt lärorik för laget, ” Ollaan saatu hyviä harjoitusotteluita ja pystytty joka peli käydä videolta läpi kuin myös sitten kentällä treeneissä. Parannettavaa löytyy, mutta uskon ja tiedän, että saadaan hiettua kehitettävät osa-alueet hyväksi.”

 

Karoliina ”K” har höga förväntningar på säsongen, hon lyfter upp att hon tror sig se damerna i den övre slutserien, vilket också är lagets mål. Lagmässigt förväntar Karoliina ”K” hög kvalitet på alla matcher och att damerna spelar för att vinna alla matcher.
Hon vill även att hon själv upprätthåller en hög nivå på alla träningar och matcher. Samt att leda laget med stolthet och tillförlitlighet. Karoliina vill bidra med positiv energi och sammanhållning, som en äkta kapten skall.


Nya i damernas division 1 är lagen FC Lahti och FC KTP. Förra årets topplag PKKU samt det skickliga och bollförande laget Ilves tror Emma Hermanson kommer bli tuffa motståndare i år. 

 

Damerna är en blandning av både erfarna samt unga spelare. Eveliina Lehto som är ny för den här säsongen och kommer närmast från FC Sport men har spelat tidigare i VIFK säger att ” Meidän joukkueen vahvuuksia on, että meillä on tosi monipuolinen, osaava kuin myös määrätietoinen sekä motivoitunut joukkue, mutta ihan ehdottomasti kaikista vahvin vahvuus on meidän joukkuehenki!”

 

 

Bästa tipset till unga fotbollsspelare?


Karoliina Louhiranta:
Våga tro på dig själv och dina skickligheter. Våga utmana dig själv och var inte rädd för misslyckande eller misstag på plan. Ingen spelar ensam, det är ett lag och alla spelar för varandra.
Våga be om hjälp och vägledning. Reflektera över matcher, vad gick bra - vad gick dåligt. Lär dig och utvecklas som spelare.

 

Emma Hermanson:
Jag skulle säga att det gäller att alltid träna stenhårt och målmedvetet samt våga fråga både tränare och andra spelare om hjälp när man undrar något.

 

Eveliina Lehto:
Kannustakaa ja tsempatkaa toinen toisianne ja ennen kaikkea nauttikaa omasta tekemisestä ja uskokaa siihen. Muistakaa, että kova työ palkitaan jossain vaiheessa!